Wednesday, February 06, 2008

Vaaleja ja äänestyksiä

Viimeisten vuosien aikana on tuntunut olevan vaaleja vaalien perään. Niin on tänäkin vuonna. Ensin päästään kuitenkin äänestämään puoluekokousedustajista. Tilanne on kaiketi 80/30, joten reippaasti yli puolet karsiutuu äänestyksen jälkeen. Toivon itse olevani valittujen joukossa, kuten varmaan kaikki muutkin ehdolle asetetut. Tarvitaan siis jo ihan oikeaa vaalityötä, jotta olen valittujen joukossa!
Seuraavana on sitten olemassa kunnallisvaalien ehdokasasettelu, jonka pelkään menevän jäsenäänestykseen. Taas saat tehdä vaalityötä ennen kuin koko vaalit edes ovat edessä ja jälleen pelätä, että noutaja tulee jo ennen kuin olet edes kunnolla ehdolle päässyt.
Varsinaiset kunnallisvaalit ovat sitten lokakuussa. Sikäli mikäli siellä listalla olen, niin seuraavassa muutama omaksi tuntemani asia(näistä varmaan siis on tulossa vaaliteemojani):
- Peruspalveluiden säilyttäminen pienemmissä taajamissa on meidän kaikkien etu. Niitä ei missään nimessä saa keskittää nykyisen Salon kaupungin alueelle. Pitää olla lähellä ihmistä.
- Julkisen liikenteen sujuvuutta uuden kunnan alueella tulisi parantaa niin, että sen käyttö olisi kannattavaa ja mielekästä.
- Syrjäytymistä tulisi ehkäistä ja nuorten mahdollisuuksia työllistyä tulisi tukea kaikin mahdollisin keinoin. Mm. erityisnuorisotyö sekä pajatoiminta ovat tähän hyviä keinoja ja niiden toiminta tulisi jatkossakin kunnan taholta mahdollistaa.
Uuden Salon kaupungin ensimmäinen valtuusto on jättikokoinen. Koko on sama kuin Espoon kaupungilla. Tuon valtuuston ehkä vaativin tehtävä on uuden kaupungin budjetin kokoaminen. Ehkä yhtä tärkeänä minä itse pidän uuden Salon kaupungin saamista yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Uusi valtuusto toimii tässä suunnannäyttäjänä. Toimillaan se näyttää, että me salolaiset, halikkolaiset, perniöläiset, pertteliläiset, kiikalalaiset, suomusjärveläiset, muurlalaiset, kiskolaiset, kuusjokelaiset sekä särkisalolaiset pystymme luomaan uuden Salon kaupungin yrittämättä kaikki vetää päätöksiä kotiinpäin vaan toimimalla avarakatseisesti koko kunnan parhaan nähden. Tuossa vaiheessa vanhat rajat olisi jo pitänyt jättää historiaan!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home