Monday, February 11, 2008

Uuden kunnan palvelut turvattavat kaikille!

Uutta Salon kaupunkia valmistellaan hyvää vauhtia. Järjestelytoimikunta kokoontuu säännöllisin väliajoin tehden työtä tulevan Salon kaupungin valmistelun parissa. Hyvä niin. Itse haluan kuitenkin ilmaista huoleni ja pelkoni siitä, että uuden Salon kaupungin asukkaat eriarvoistuvat.

Mainittakoon pelkoni herättänyt asia eli koulukuljetusten lopettaminen erikoisluokilla. Tämän kaltaiset asiat ajavat tilanteen auttamatta siihen, että kuntalaiset ovat eriarvoisessa asemassa asuinpaikasta riippuen. Koska kaikki maksettava lankeaa kuntalaiselle, niin mitä kauempana nykyisen Salon kaupungin palveluista asut, sitä enemmän maksat.

Koulukuljetusten lopettamista perustellaan kustannuksilla, mikä on suuri syy aina kun jotain karsitaan ja lopetetaan. Toki kustannukset lisääntyisivät, mutta kyse on pikemminkin halusta kuin rahasta. Kyse on halusta tukea lapsiperheitä, vanhuksia, työttömiä, sairaita; aina asiasta riippuen. Samat oikeudet ja mahdollisuudet tulisi olla kaikilla kuntalaisilla riippumatta vanhoista kuntarajoista.

Kuntaliitoksia perustellaan mahdollisuutena parempiin palveluihin. Yhdistymällä palvelut pystytään säilyttämään lähempänä kuntalaista. Kaikkea palvelua, kuten erikoisluokat, ei voi kuitenkaan viedä lähelle kuntalaisia, vaan on löydettävä keino viedä kuntalainen palvelun luo.

Olemme ensi vuonna kaikki uuden Salon kaupungin asukkaita. Sitä meidän tulisi olla tasa-arvoisesti!

Kirjoitus julkaistu SSS Tätä mieltä palstalla

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home