Thursday, February 14, 2008

Puheenjohtajapeliä

Ei ole mennyt päivääkään Heinäluoman ilmoituksen jälkeen ilman, että joku olisi tiedustellut kantaani tulevaan puheenjohtajaan. Kesäkuussa on luvassa ihan oikea taisto puheenjohtajuudesta. Heinäluoman päätös oli rohkea päätös, miehen työ. Kaikki kunnia hänelle.
Sunnuntain ilmoitus muutti kuviot totaalisesti. Heinäluoman päätöksen ollessa toisenlainen kuin mitä oli odotettu, kisaan on saatu monta nimeä: Urpilainen, Filatov, Koskinen, Kumpula-Natri sekä tietysti jo aiemmin mukana ollut Tuomioja. Lisää nimiä tulee varmasti tämän viikon kuluessa.
Itse en omaa kantaani ole vielä päättänyt. Ehdokkaiden näkemyksiä ei vielä ole kokonaisuudessaan kuultu, joten säästän oman päätökseni siihen, kunnes olen tasapuolisesti tutkinut vaihtoehtoja.
Muutaman sanasen kuitenkin haluan tätäkin jo tässä vaiheessa pohtia. Kieltämättä on selvää, että Tuomiojan kokemus on huikean paljon edellä kaikkia muita kisassa olevia(Filatov ja Koskinen ovat seuraavat), mutta pelkästään kokemuksella ei SDP:tä suurimmaksi puolueeksi nosteta. Tarvitaan jotain muuta. Tarvitaan valovoimainen persoona, joka vetoaa kansaan. Jonkinlainen kokemuksen ja valovoiman keskiö, niin hyvä tulee. Kuka ehdokkaista siis on sellainen?
Siihen en osaa vastata. Vastauksen näemme, kunhan ehdokkaat maakuntakiertueille matkaavat. Silloin saamme kuvan siitä, miten itse kukin hoitaa kontaktinsa jäsenistön ja median kanssa. Kokemusta pitäisi toki olla, mutta toki kokemuksesta voi myös olla haittaa. Painaako ministeriys vaakakupissa hyvään vai huonoon suuntaan? Onko uusi puheenjohtaja sellainen, jonka näkisin seuraavana pääministerinä? Paljon on siis vielä pohdittavaa ennen kuin oman mielipiteeni ääneen sanon.
Varapuheenjohtaja kisaan on vaikea ottaa vielä kantaa, mutta sen totean, että Guzenina-Richardsonin päätös olla pyrkimättä puheenjohtajaksi nosti hänen pisteitään minun silmissäni. Voin vain todeta, että varteenotettava vaihtoehto hän tuossa kisassa on.
Yhdestä asiasta olen varma. Hajuttomuuden ja mauttomuuden suosta on noustava. Muuten ei tästä tule yhtään mitään.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home