Tuesday, February 05, 2008

Pohdintaa

SDP:n puheenjohtajapeli alkoi muutama viikko sitten, kun toveri Tuomioja ilmoitti halukkuudestaan puoluejohtajaksi. Ehdoksi hän asetti jäsenäänestyksen. Tämä on mielenkiintoista ottaen huomioon, että puoluekokous pidetään jo muutaman kuukauden kuluttua. Aikataulullisesti taitaa kyseessä olla sula mahdottomuus.
Jäsenäänestyksen suhteen olen kuitenkin avoimin mielin, vaikkei sitä tähän hätään varmastikaan enää ehditä järjestää. Tulevaisuudessa asiaa tulisi ehdottomasti harkita varteenotettavana vaihtoehtona demokratian lisäämiseksi puolueen päätöksenteossa.
Kävimme avomieheni(ei seuraa yhtään politiikkaa) kanssa keskustelun liittyen puolueen valintoihin. Seuraavat seikat tulivat hänen mietteistään esiin: päätökset on pitkälle tehty jo ennen kuin niitä tuodaan yleiseen käsittelyyn, tavallisella rivijäsenellä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa mihinkään eli on siis kivuttava oikealle paikalla oikeiden ihmisten rinnalle, jotta saat asiasi esiin.
Monessa suhteessa olen hänen kanssaan eri mieltä. Luojan kiitos! Muutenhan koko toiminnaltani menisi pohja pois. Heräsin kuitenkin osin siihen todellisuuteen, miksi niin harva on kiinnostunut politiikasta. Jos touhu näyttää yllämainitulta vehkeilyltä ja salaseuratoiminnalta, niin ei ihme!
Ehkäpä päätösten avoimempi valmistelu, avoin keskustelu liittyen ajan kysymyksiin yms. auttaisivat politiikan maineen puhdistumista ja saisivat taas ihmiset aktiiviseksi.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home