Friday, September 14, 2007

Pistää vihaksi

Tyynelänkadun kaavamuutos, joka sulkee kadun Uhrilähteenkadun päästä, on lähtenyt liikkeelle. Itse en voi tätä kyseistä kaavamuutosta ymmärtää lainkaan. Muutosta perustellaan kevyenliikenteenväylän turvallisuuden parantamisella.
Olen käyttänyt kyseistä risteystä jo vuosia, ensin kevyenliikenteen väylän kautta Valhojalta ja nykyään autoilijana Tyynelän suunnasta. Koskaan en ole joutunut minkäänlaiseen vaaratilanteeseen ylittäessäni suojatietä. Olisikin mielenkiintoista tietää vaaratilanteiden ja onnettomuuksien määrä tuossa risteyksessä.
Jos kaavamuutos toteutuu, tarkoittaa tämä sitä, että liikenne Tyynelän asuinalueelle ja Tyynelänkadulle siirtyy kokonaisuudessaan pienemmille poikkikaduille. Ottaen huomioon poikkikatujen asutuksen ja leveyden, pidän tästä syntyviä riskejä suurempina kuin suojatien ylittämistä Valhojan pyörätien kohdalla, vaikkei liikennemäärä Tyynelässä päätä huimaava olekaan.
Sulkemalla katuja ei ratkaista liikenneturvallisuutta. Jos näin olisi, saisimme Salossakin sulkea monia katuja. Varmasti löytyy oikeasti vilkkaita ja vaarallisia risteyksiä, joihin kaivattaisiin toimenpiteitä. Mikäli kyseinen suojatie koetaan vaaralliseksi, tulisi harkita muita vaihtoehtoja esimerkiksi ajohidaste ko. risteykseen, kuten asia on esimerkiksi Ollikkalan koulun ja päiväkodin kohdalla ratkaistu.
Asiasta useita keskusteluja käyneenä olen tullut tulokseen, ettei kyseinen kaavamuutos kuulosta ollenkaan järkevältä. Pikemminkin päätökseltä, joka on tehty vain päätöksenteon takia. Kuka lie raharikas asuu alueella....

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home