Thursday, August 16, 2007

Jälleen kuntaliitospaatosta

Tällä viikolla lehdessä mainittiin valitukset, joita kuntaliitosasiassa on annettu. Vasemmistoliitto ja kd ovat kritisoineet sitä, ettei heillä ole ollenkaan edustusta järjestelytoimikunnassa. Vaalimatematiikkaa soveltaen ei kd edes saisi paikkaa, vasemmistolle toki yksi paikka kuuluisi. Ylipäänsä mikään tämän paikkajaon suhteen ei ole mennyt oikein.
11.6 hyväksytyn sopimuksen tuli olla sitova kaikille osapuolille. Nyt kuitenkin vaikuttaa siltä, että sitä rikotaan räikeästi joka käänteessä. Uuden kunnan valmistelu ei ole lähtenyt liikkeelle hyvässä, uutta luovassa hengessä vaan pitäydytään liikaa vanhassa. Toivon hartaasti, että lääninhallitus ottaa kantaa asiaan ja töitä päästään tekemään uuden luomisen puolesta.
Demareille nykytilanne on vaikea. Viime kunnallisvaalien tuloksen mukaan meidän tulisi olla suurimpana ryhmänä valmistelutoimikunnassa, mutta käsittämättömien päätöksien jälkeen emme sitä ole. Osoittaako tämä meiltä jonkinlaista selkärangattomuutta?
Puolue kamppailee muutoinkin jo uskottavuusongelman kanssa ja tuon päälle sitten vielä annetaan periksi. Pistää oikein välillä vihaksi. Onneksi ainakin Salosta olemme saaneet mukaan ihmiset, jotka saavat suunsa auki, kun sitä kaivataan. Nyt kaivataan kannanottoja ja henkilökohtaista profiloitumista, jollei mikään muu auta. Kuitenkin vielä toistaiseksi toivoni makaa lääninhallituksessa ja uskossa oikeudenmukaisuuteen(mikä joskus tuntuu todella naiivilta).

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home