Sunday, January 14, 2007

Salon ja Sauli Niinistön kaunis rakkaus

Otsikon aihe kertonee kaiken tämän tekstin sisällöstä. Keskustelu Sauli Niinistön eduskuntavaaliehdokkuudesta ja mahdollisesta pääministeriydestä saa Salossa aina ihmisiä puolelleen. Niinistö on hyvä tyyppi, kun on alkujaan salolainen. Kummallinen rakkaussuhde kaupunkimme asukkailla näyttää olevan Niinistöön. Jopa perusdemari saattaa sanoa jotain kaunista Saulista, mitä hän ei kuitenkaan koskaan sanoisi kokoomuksesta.

Otetaanpa aivot kauniiseen käteen ja aletaan purkaa tämä paketti. Niinistö on vuosikausia asunut jossain muualla kuin Salossa. Ensin Helsingissä sittemmin Luxemburgissa, mikä jo yksinään riittää syyksi siihen, että hän ei todellakaan ole enää salolainen. Tähän kun lisätään vielä se, että eduskuntavaaliehdokkaana ollaan Uudellamaalla, niin muuta ei enää tarvita. Mielestäni ollakseen salolainen, helsinkiläinen tai vaikka ruotsalainen, ensimmäinen ehto on asua kyseisen paikan rajojen sisällä. Pelkkä vanhempien tai kummitädin asuminen paikkakunnalla ei riitä tekemään minusta salolaista.

Mikä saa ihmiset luulemaan, että espoolainen kovan luokan pankkiiri ajaisi pienen Salon asioita? Mene ja tiedä, veikkaisin kuitenkin tunnesyitä. Kokoomus ei ole vuosikausiin löytänyt Niinistölle korvaajaa ja niinpä hänestä on muodostunut kannattajilleen eräänlainen tuote, jonka tunnettuutta käytetään hyväksi. Tuotteistaminen on päivän sana ja Niinistön tuotteistaminen on onnistunut hyvin. Salossa Niinistöllä on vahva kannatuksensa ja edelleen kuulee sanottavan, että oman kylän poika eduskuntaan. Myös Niinistö itse tietää tämän ja kampanjoinnin aikana vierailee varmasti omassa vanhassa kotikaupungissaan.

Meidän haasteemme on saada salolaiset tajuamaan, että on olemassa myös toinen ja seutukunnalle parempi vaihtoehto. Niinistön äänestäjät eivät suinkaan kaikki ole kokoomuksen äänestäjiä vaan vaipaita tavoiteltavia ääniä on jaossa myös muille. Salon seutu tarvitsee parlamenttiin edustajansa, joka asuu ja vaikuttaa ahkerasti seudun politiikassa. Vielä tärkeämmäksi vaikuttaminen nousee, mikäli kuntaliitokset toteutuvat. Tarvitaa henkilö, joka ajaa ei vain Salon vaan myös ympäristökuntien asiaa. Siksi minä teen töitä Katjan tukijoukoissa!

1 Comments:

At 9:01 AM , Anonymous Anonymous said...

This is great info to know.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home