Sunday, October 08, 2006

Evoluutio vai Jumala?

Mediassa on viime päivinä käyty keskustelua Jumalan olemassa olosta. Evoluutioteoria on tietysti järkevin vaihtoehto elämän kehitykselle, mutta kiehtovalta tuntuu se, että meitä ohjaisi joku korkeampi voima, jonka tahtoon koko evoluutiokin perustuisi. Aukoton ei tietysti mikään teoria tai näkemys ole, sillä puutteita on missä tahansa selityksessä.
Olen itse ollut sitä mieltä, että Raamatun luomiskertomuksen ja evoluutioteorian välillä ei välttämättä mitään suurta ristiriitaa edes ole. Jos luomiskertomuksen ajattelee suuremmalle aika välille kuin viikko esimerkiksi niin, että yksi päivä vastaa aina miljoonaa vuotta, niin voidaan ajatella, että samaa asiaa käsitellään molemmissa tarinoissa. Lajien kehitys ei voi tapahtua noin vaan vuodessa tai edes sadassa vuodessa, mutta kehityksen huomaa kuitenkin jo kahden sukupolven välillä.
Nuorempi sukupolvi on edistyneempi kuin vanhempansa. Nykypäivänä voidaan vaikka ajatella niinkin joka päiväistä asiaa kuin tietotekniikan käyttö. Omat käyttötaitoni ovat huomattavan paljon paremmat kuin vanhempieni. Arkipäivän evoluutiota siis. Olen kuitenkin sitä mieltä, että Luojan täytyy olla olemassa. Kaikelle on olemassa selitys, me emme vaan välttämättä näe sitä. Otetaan esimerkiksi vaikka eläinkunnan lisääntyminen; mikäli eläin ei pysty lisääntymään, on sille olemassa selityksensä. Pennut tai poikaset olisivat todennäköisesti sairaita. Luojalla on tapansa karsia liian heikot yksilöt jo ennen niiden syntymistä maailmaan, koska he eivät tämän maailman melskeissä pärjäisi.
Ihminen kaipaa kaikelle aina järkevää, todisteltua selitystä. Sitä etsitään sitten vaikka väkisin, mutta se kuitenkin täytyy löytyä. Mitä jos kaikelle ei ole olemassa tieteellisin keinoin hankittua selitystä? Mitä jos osa asioista vaan on olemassa?

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home